10 Mar 2012

Kerja shift

Aku sekarang ni kerja normal shift. Tapi minggu depan akan mula kerja shift. Tapi bukan shift 7 pagi 7 malam. Kerja normal working hours, 8pagi sampai 5 petang. Cuma hari bekerja tu dah lain. Sekarang ni kena kerja Ahad sampai khamis, so cuti hari jumaat dan sabtu. Actually ada satu lagi shift, kerja hari selasa sampai sabtu. Tapi lepas tiga bulan nanti aku kena tukar ke shift tu.

One thing bila kena kerja macam ni, cuti dah tak sama dengan orang lain. Family cuti hari ahad, tapi kita kena kerja hari Ahad. So ada yang tak best sikit dekat situ. Tapi sebab management arahkan semua new process engineer untuk sustain production line pada weekend, kita kena ikut. Engineer yang lama tak nak datang weekend, jadi kita yang baru ni lah yang kena. 

Sekarang ni pun aku ada training setiap sabtu under TESDEE program. Satu program graduate trainee under government. So cuti yang tinggal sekarang hari Jumaat saja. Kalau hari jumaat, tak feel sangat lah cuti tu kan. 

2 comments:

AyuE SurihanyOt said...

hang kerja kat mana skrg ni wei??

Hasrol Nizam said...

@ayue, kat bayan lepas la ayue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...