20 Sep 2011

3 aktiviti mencabar adrenaline yang aku takut untuk lakukan

 adrenaline pumping
MEMANDU RACECAR

Dari kanak-kanak lagi memang ada impian nak drive racecar. Perasaan apabila dapat memandu kereta pada 300km/j memang something yang gila kan? Tapi itu semua di litar saja lah nanti, atas jalanraya memang aku tak berani. Baru 120, 140km/j pun dah buat aku kecut perut, inikan 300km/j? bukan perut saja yang kecut, satu badan pun kecut.

BUNGEE JUMP dari ketinggian 1000kaki

Bungee jumping yang tertinggi adalah dekat usa dengan ketinggian 1000kaki @ 334meter. Dekat malaysia ni boleh bungee jumping dekat Sunway Lagoon(tak sampai pun 100 meter). haritu time aku pergi sunway lagoon, ada tengok orang terjun.  Tapi, tengok je lah. Seutas tali je diikat di kaki sambil terjun, korang berani?

SKYDIVING

And top of the list. Tak lain tak bukan, of course lah skydiving. Kalau dah try bungee jumping pun dah tak beberapa berani, apatah lagi jika up kan satu lagi level kesukaran tu. Iaitu Skydiving. Freefall dari ketinggian 10,000 kaki. Err? takutnya memang dah tak terkata.

Perasaan takut itu memang ada untuk buat 3 aktiviti ni, but where is the fun if u r not afraid at all? These sort of things that can make the adrenaline pumping throughout your body. Apabila dapat mengatasi rasa takut tu membuatkan kita lebih yakin untuk melakukan perkara lain yang menghalang diri kita selama ni.
Dan satu hari nanti sekiranya ada peluang, bila aku berada di hujung platform untuk terjun dari kapal terbang untuk skydiving, ataupun sewaktu berada di grid litar untuk memandu racecar, aku akan cakap dengan diri aku balik, “Rol, its time to enjoy”

5 comments:

NadiRah said...

skydiving lah...cam yuna..
berani je dia..hehehe

shazmir said...

wow....giler hebat....aku nak test nieh..
cun..!!

xyz4mir.blogspot.com/

zulkbo said...

salam..
nak try juga nanti
aksi sebegini..

shafiqabdshukor said...

ak nak wat skidiving..
jeles je tgk member ak wat..

tehr said...

rasanya memandu racecar tu je yang aku berani buat
tu pu slow2 je, dalam 80km/j
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...