29 Jul 2011

Captain America: The First Avenger

captain_america_the_first_avenger01
Suit captain america ni semart!

Ini adalah filem ketiga marvel selepas X-Men: First Class, Thor. Seperti aku, peminat filem aksi akan rasa hampa dengan aksi dalam filem selama dua jam ni. Bila aku tengok, tiada elemen yang boleh buat aku teruja dan tak senang duduk. Tak seperti transformer 2 yang pack dengan aksi.

Ada satu part sewaktu Captain America menjalankan misi dengan team dia, plot dan aksi disitu terlampau cepat. Dan aku rasa hairan kenapa plot dan timeline dalam cerita ni cepat berubah. Bila dah sampai pada ending baru aku tahu kenapa macam tu.

Kenapa first avenger? Untuk tahu kenapa korang perlu tengok cerita ni sampai habis. I mean sampai scene selepas movie credit kerana akan ada extra scenes dan teaser trailer untuk cerita The Avengers 2012. Itupun kalau korang sanggup lah nak tunggu 5-6 minit untuk tengok scenes extra yang tak sampai seminit.

Overall, captain america boleh dapat rating 3/5. Not too good, buat also not too bad. Dan aku nak kata satu je, scene captain america baling shield memang semart.heh


8 comments:

Mr. Uzair said...

setujuu :O

cerita agak kelam kabut sikit. 3/5. hehe

Dawa said...

xsmpt tgk lg. tp klu 3/5 kira ok la, kan? huhu

Pocket said...

pocket tak gi tgk lg.
sorry to say.. tak pernah terasa pun anything yg special nya tentang captain america nih, salahkan pocket yg tak pernah baca komik dia.

3/5 tu, 60% beb!!
for some school dah markah lulus dah

naqib faiz said...

siot.. baru download. hahahaha

naqib faiz said...

siot.. baru download. hahahaha

Sky0ne said...

Salam bang...pembetulan, Green Lantern bukan dari Marvel tapi dari DC Comics.

Nantikan review dari aku. Pada aku, ini filem superhero terbaik tahun ni.

nur hidayah isa said...

tak best la cite ni

Hasrol Nizam said...

@nur hidayah, kurang la. tapi setakat untuk tengok ok je.

@skyline, tq bro. gua dah betulkan

@naqib faiz, haha.. tengok2

@pocket, aku pun tak tengok komik dia, tapi just nak tengok superhero, ok la tu. cite ni bukannya tak best langsung

@dawa,@uzair haah.. ok lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...