24 Jan 2011

Stadium UTM (gambar)

Seingat aku, sejak Minggu haluan siswa masa aku mula-mula masuk ke utm dah di ura-urakan pembinaan stadium utm ni. Kalau tak silap, mula-mula planning nak buat indoor stadium. Tapi sebab nak kurangkan kos akibat harga minyak naik few years back, maka buat outdoor stadium.

So here’s are few pictures of the utm stadium. Kata Naib Canselor UTM Prof. Zaini Ujang, stadium ni dah siap. Tapi tak bermakna korang boleh pergi terjun ke kolam renang tu sekarang. Kena tunggu perasmian dulu la agaknya. Jom lihat gambar-gambar.



pintu masuk stadium utm..


padang di stadium utm


kolam renang. tapi masih tak ada air lagi.
 
Tahniah utm sebab dah ada stadium. Harap gunakan dengan sebaik-baiknya lah stadium ni. Bak kata Perdana menteri dahulu, jangan jadi minda kelas ke-3 dengan fasaliti kelas pertama.
kredit gambar dari fan page UTM.

20 comments:

nur hidayah isa said...

boleh la pergi berenang kalo boring2..haha..tapi mesti utk atlet je kan...

Eizil said...

Boleh tahan besar erk stadium tuh, lawa gak. Semua benda di kumpulkan dalam satu kawasan erk.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

perfectoo stadium... :)

Hasrol Nizam said...

@nurhidayahisa, rasanya dia akan open untuk semua...takkan la atlet je yg dapat merasa..tak adil kan.

@eizil, besar jugak kawasan stadium ni. banyak ada kat sana..

@fifiey, i cant say its perfect, becoz i've never been there.hehe

Anyyss Shuhaimi said...

bila la bley terjun kat dlm kolam 2??

mimi syamimi said...

fuyyyoooo dh siap la stadium!!!!

kaizen shinobi said...

setuju... jangan tengok kepada material kelas pertama...

pahtu terlupa yang mental masih kelas ke3...

even di malaysia sendiri... pembangunan tahap kelas pertama, mentaliti kelas ketiga.

hans said...

best lah weih
korang ada stadium yang memang gempak kut
moga kalian memanfaatkannya sebaik mungkin

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

aimannajmy said...

wahh perghh terbaek laaaahhh~ first time aku masuk utm pada tahun lepas bulan 4 huhu..tuh la first time

h A n Y S said...

arghhhh~
jelesnye pd yg dapat guna stadium ni...
:((
ruginya jd alumni awal..haha

molmolla said...

lepas ni boleh lah buat setiap tahun kat UTM jee kalau lawan apa2~

Legasi Piston Pecah said...

dah siap eh?wah...tapi UTM memang kaya kan?banyak sangat tanah dekat area skudai...

cuma mampu pandang dari luar je..

sopie said...

gua terpikir sebentar, kalu kolam xde bumbung nnti ujan cmner?? kotor ar ayer dier...
pastue slalu nyer kalu kolam xbertutup nie mcm2 makhluk tuhan msok, maksod gua bukan makhluk tuhan paling sekesi tue... makhluk cm katak, biawak, ular... da la utm nie pown byk makhluk jenis2 nie.. biase la cm mini zoo... bab 1: hutan pown ade....

taufiq helios said...

wah!! jelus2 utm da siap stadium ..ada kolam renang lagi tuhhhh

SaF_FreNsiCk said...

mak oi, stadium ke ape?
grand gila...

aizuddin said...

bila lah nak rasmikan ni..lambatnya...

Hasrol Nizam said...

@mimi, dah siap la..cepat2 datang utm.heh

@anyss suhaimi, tak tau la bila..tadi dgr katanya dalam bulan mac ni siap

@kaizen, itu mmg tak boleh disangkal lagi.. harap2 student kat utm ni semua minda kelas pertama

@hans, aku mungkin tak sempat dah merasa kot. junior2 sempat la.

Hasrol Nizam said...

@molmolla, boleh2..silakan datang ke utm..kami sedia jadi tuan rumah.

@piston, tanah mmg banyak. sebab tu selamba je dapat buat stadium besaq2

@sopie, kalau takde bumbung ni, kena selalu maintenance. kena hari-hari ada orang tukang cuci. kalau tak habis la kotor..thanks komen weh

@fiq, jeles ke..meh2 datang utm.hehe

@saf, stadium lah..bajet tinggi jugak ni

@aizuddin, ish, tak sabar2 nampaknya ko ni.. :D

hans said...

hahha
sama macam masa aku belajar dekat Melaka
xsempat nak merasa facilities yang baru dibina yang semestinya memang canggih

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

noorafzan said...

hang student UTM ke?
saya ex student UTM.
eh, dia buat stadium ni kat mana eh? Dekat kompleks sukan lama tu ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...