7 Jan 2011

Jangka masa panjang, agak-agak di mana?

Minggu ni agak busy. Aku kena pergi sana sini untuk menyelesaikan hal-hal penting di luar alam maya yang lebih memerlukan perhatian. Alhamdulillah, separuh daripadanya dah aku setelkan. Cuma tinggal separuh lagi. Insyaallah aku plan dalam minggu depan semuanya beres. Mintak-mintak semuanya dipermudahkan la kan. Dah naik pening ni kadang-kadang bila difikirkan balik.

perjalanan yang masih jauh

Baru je aku tinggalkan blog beberapa hari, dah ada topik panas yang terjadi dekat dunia blogging. Aku macam biasa la. Sekadar baca dan bagi pendapat dalam hati je. Nanti kalau tersilap cakap atau bagi pendapat, silap-silap merana badan.

Rasanya aku pernah cakap dulu, kalau tak pun, aku mungkin cakap dekat tempat lain. Bagi aku, nak menulis ni kena pandang dulu kiri kanan, atas bawah, depan belakang. Bukan main pandang keyboard dengan LCD je. Kena fikirkan kesan pada jangka masa pendek, dan juga kesan jangka masa panjang.
HN: Soalan cepumas untuk hari ni: Kalau jangka masa pendek ni adalah dekat dunia. Jangka masa panjang, agak-agak di mana ya?
 p/s: tak dapat lagi nak reply kunjungan dan komen2 di entri naik minyak ni. nanti ada masa free aku reply :D

19 comments:

puteri ain said...

jawapan cepu gangsa : eerrrr...dekat.....errr...hehe

gadisBunga said...

dah tentu le dekat sana...

cepat bagi hadiah! terima kaseh. :D

nazihahisa said...

dekat mana? tepuk dada tanya iman huhu

immukmin said...

em...begitulah hendaknya..tapi bro kadang2 sesuatu yang salah itu perlu kita perbetulkan..itulah sikap Rasulullah s.a.w..kita perlu perbetulkan agar orang lain tidak terpesong...dan pastikan kita tahu apa yang kita..tulis..betul lah kata bro kalu kita tak tahu baik kita diam..tapi kalu kita tahu kita belajar dan faham permasalahan itu kita..patut dan wajib betulkan ..

hehehe..btw nice entri..suke singgah sini..

hans said...

hohoho
isu - isu macam tu tak pernah selesai
bagi aku nak menegur tu baik tapi xperlu sampai memalukan orang
kan?

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

Hasrol Nizam said...

@puteri ain, teet..salah dah awal2 lagi :D

@gadis bunga, kurang tepat la jawapan ni. dekat sana tu dekat mana? haa.jawab2

@nazihahiza, tanya iman dalam diri..jgn tanya nafsu.. :D

@hans, betul la.. nak menegur kena ada cara, jgn sampai memalukan orang lain..

Hasrol Nizam said...

@immukmin, terima kasih selalu baca kat sini. kita kena sentiasa tingkat kan diri dengan ilmu2 baru kalau tak tahu. :D

ARC™ said...

cerite hangat ape?pasal shawl tu ke

Eizil said...

Apa jer isu hangat tuh erk, selalu jer ketinggalan bila berkaitan ngan isu2 hangat ni :D

seperti yang aku tulis tempoh hari, disebabkan penulisan, badan boleh binasa, :) semoga kita lebih berhati-hati

.sweet-ants. said...

isu hangat yg mane? nk bg pndapat dlm hati jugak.

tehr said...

banyak isu hangat sekarang
nak pilih mana satu ni, bro?

hans said...

yups
betul tu Nizam
macam kalau kita pun
mesti kita panas kan kalau kena cam tu

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

zulkbo said...

salam..
dah nyata tak de yang tongkat
langit..di alam barzakh lah..
menanti alam akhirat..tak gitu?

Afzainizam said...

=====,o00o Pon..Ponn..Ponn
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sekarang isu panas pasal minyak ... orang naik minyak hot sepanjang masa....

kalau nak dibahaskan tak habis seminggu ....


apa pun setiap hari ade ajer citer yang berbeza dari masa kesemasa

mie said...

kes blog sentiasa menjadi hangat..
eheheee

yoy said...

ni serolnizam.blogspot dulu ke?peh da berdomain sendiri..tahniah bro..er kalu nak pakai wordpress hosting sendiri, contact aku..:)

nur hidayah isa said...

jangka masa panjang kat syurga atau neraka...

Hasrol Nizam said...

@arc, pasal shawl la. itu yg aku tau. ada cerita lain lagi ke?

@eizil, tentang shawl perempuan.hehe.. itu la. nanti aku nak tulis seuatu yg serupa dengan apa yg ko tulis hari tu :D

@sweet-ans, @tehr, byk sangat ke? aku tau satu je. pasal shawl tu.hehe

@hans, kalau aku pun [anas gak la. tak cukup air nak cool down

@zulkbo, tepat sekali bro..tiada yang lain lagi..

@afzainizam, cerita pasal minyak ni mmg sampai bila pn tak habis. mungkn sampai minyak habis kot baru habis

@mie, hehe..ada saja topik baru kan

@yoy, yup2..ni pun domain free bro.. ko ada nak bg hosting free ke? hehe

hans said...

nasib setakat nih xjumpa lagi orang copy paste entry ku
kalau jumpa tak tahu lah apa jadi

P/S : Siapa Yang Pernah Pergi Brunei? Apa Yang Seronoknya Di Sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...