2 Dec 2010

Rambling on early December-jangan malu bertanya, nanti sesat jalan

Tik tok tik tok, pejam celik, pejam celik, makan tidur, makan tidur, finally sekarang dah berada dalam bulan terakhir tahun 2010. Fuh, sekejap je rasanya setahun ni dah nak berlalu. Rasanya macam baru je semalam baru masuk tahun 2010, tup-tup tinggal sebulan lagi dah nak habis. Azam nampaknya banyak lagi tak setel ni.

Usia blog serol-nizam ni pun dah nak hampir setahun. Aku kira dari entri pertama yang aku tulis dekat sini lah. Kalau nak kira dari terhasilnya blog ni, aku pun dah tak ingat. Mungkin bulan 7, mungkin bulan 8. Tapi tak kisah la kan. 

lampu isyarat-stop and reflect

Even dah setahun jugak dalam dunia blogging ni, tapi banyak lagi yang aku kena belajar. Seriously aku cakap, nak edit code html dalam blog sendiri pun aku tak reti. Kalau edit sikit-sikit tu boleh la. Tapi nak create satu layout baru, err.. Design blog yang baru ini pun terpaksa bergantung harap pada template designer. Aku selalu tanya dengan nurhidayah sebab dia lagi banyak tahu dari aku. 

Seriously aku respect pada blogger yang tak sampai setahun blogging, tapi cepat maju. Blogger macam ni memang bagus. Otak geliga sebab macam-macam idea. Sebab tu diorang cepat maju.

So bak kata hans, takde istilah newbie, or otai kat sini. Semuanya bergantung pada usaha diri sendiri. Kalau tak tahu, tanya lah. Kalau ada orang yang tahu, mesti tak kisah punya diorang nak ajar. 

Tapi kalau ada yang bertanya dekat aku tu, kalau aku tak dapat jawab macam yang korang expect, mintak maaf banyak-banyak. Aku ni kadang-kadang bila aku explain something, orang jadi lagi pening. So kalau tak faham tu, cakap je. Aku tak kisah. 

So Jangan malu bertanya. Nanti sesat jalan. Even ada gps, pening jugak dengan arahan dia. Bukan boleh percaya sangat.hehe.. 

p/s: asalnya nak publish semalam. tapi internet connection tak beberapa ok, itu yg publish hari ni. :D

24 comments:

mohammad said...

salam ziarah

molmolla said...

owh setuju disitu!! :D

tengkorakemas said...

masa berjalan dgn pantas..begitu mencemburui kita..so usaha untuk majukan diri tu memang terletak kepada diri kita sendiri :)

semakin banyak yg kita tahu..semakin banyak juga yg kita tak tau..so memang kena bertanya..

jadi aku nak tanya..blog archive ko nampak sempoi..tu guna sitemap (auto) atau ko masukkan sendiri link?

Ery Farieha said...

haha aku pon dah setahun
but still a noob kot ;P

Latifah said...

dah setahun jugak, tapi still pening2 ngan design layout bagai... hahah...

jeles tengok blog yg cumel2 yg selalu tukar layout dan background...

samanosuke_04 said...

hehe stahun.. kire dah matang la nie.. betol sangat laa bahwe usia blogging tak menunjukkan kemantapan blog tue.. aku daa 3 tahun, tapi masih lagi x otai diri nie.. hahaha..

tahniah sebab daa 1 tahun, pi beday!

Noona said...

selamat hari jadi...

"malu bertanya sesat jalan" eaa..ni nak tanya..cmne kalau susah nak tido ek? ade petua?
ish ish alih tajuk dah..

Asrol Mania said...

aku nih da dua tahun lebih tak puas hati lagi ngan nama blog aku.. asik fikir nak tukar jerk.. wakakaka



+++++++++++++++++
=================
== == Sila klik == ==
=================
+++++++++++++++++

Sky0ne said...

teruskan berblogging...:D

fiq said...

bang..kau pon dah nak setahun yek..hoho..bagus2 and tahniah :D

Kujie said...

kena potong kek ni.....tahniah kerana menjadi blogger

gadisBunga said...

wah dah nak dekat setahun. tahniah!

teruskan berblog sebab tanpa blogger, dunia blog takkan meriah. ;D

Hasrol Nizam said...

@mohamad, slam ziarah :)

@molmolla, setuju jugak :D

@tengkorak emas, setuju dengan ko bro.. hmm..blog archive dekat tab tu ke? aku guna code widget.. ambil dekat blog abu-farhan.com ada link dekat bawah widget tu..

@ery, aah.. ko dah mantop.haha..

@latifah, nak senang guna je template designer.. tapi klu nak buat sndiri jugak, kena la belajar.. :D

@samanosuke, wah. dah 3 taun? lagi banyak pengalaman dari aku nih.hehe..

@noona, petua susah tido? emm..buat banyak kerja pada hari tu. sampai penat. nanti malam mesti senang je tidur :D

@asrol mania, lebih kurang lak nama kita.hehe.. tuka je bro, sampai puas hati. :D

@skyone, mesti bro. takkan berenti tgh jalan punya ni..

@fiq, aah..tq bro..

@kak jie, potong kek? kak jie belanja eh.hehe.. tq.. kak jie jadi inspirasi ni kat saya :D

hans said...

kalau ikut betul2 pun'
aku baru jer masuk setahun
hohooho

P/S : Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

Amir Said said...

aku pun x tau sgt pasal css, html ni. edit sikit2 boleh la... nak create layout baru lagi la x retinya...

btw, usia blog aku pun dah nak capai usia 1 tahun. rasa mcm baru je berblogging ni. hehe.

-ROCKprincess- said...

camner nak belajar kalu xbertny...
huhu...
teruskan usaha...

Aida Fanna said...

salam..singgh2 jap..n fllow awk.follow kitew pulak tau
http://aida-far.blogspot.com/

eiysya zasya's said...

belog saya dah lebih setahun.. dah banyak yang berubah.. tapi, masih di hujung kampung.. hehe~

btw, selamat maju jaya.. =)

Asrol Mania said...

wakaka.. nama aku Asrol Nizam weh.. hehehe...

nur hidayah isa said...

hehe teringat pulak kisah pakai gps pastu sesat tu..heee...

kite dah bape tahun ek blogging? lupa la plak..hehe..2 tahun lebih kot...tapi takde ar tere mana...blog pon byk membebel aje...hehe

Abir Abhar said...

:-)

Salam bro. first time singgah ni.

btw, blogging world skrg ni dah makin colorful..
everyone start blogging kan?

Admiral Hafiz said...

happy berblogging!

Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

farhanaDr said...

Yep yep.. Kita semua serupa.. Blogging is about passion.. Bukan competition, traffic, newbie, otai atau sebagainya.. Heehee.. :)

Izwan said...

aku pun baru nak start blogging dengan serius.. tapi memg rilek2 sudah,berblogging dari hati..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...