10 Aug 2010

7 Ogos, 23 tahun lalu aku dilahirkan

Bila sampai hari bulan 7 ogos setiap tahun, aku selalu teringat satu benda. Satu ayat yang bila mana aku jumpa pakcik makcik or kawan-kawan mak ayah aku, mesti diorang selalu sebut.

"Laa, ni ka anak hangpa yang beranak tak cukup bulan tu dulu? Dah besaq panjang dah. Kalau hang nak tau, dulu masa hang baru beranak, dah la tak cukup bulan. kepala hang besaq cawan yang ada tangkai tu ja. Kecik betui. Nak pegang pun takut. Hari-hari paktam hang mai duk bawak susu kambing bagi untuk hang minum.....bla,bla,bla "

Macam-macam lagi selalu famili aku selalu sebut tentang kisah aku yang dilahirkan tak cukup bulan ni. Tapi  itu semua kisah 23 tahun dulu.....

Alhamdulillah, sekarang aku dah jadi pun orang. Cukup sifat fizikal nya. Ada 2 kaki, 2 tangan, 2 mata, 2 telinga, dan lain-lain. Tahu fikir mana baik mana buruk. Tahu nilai mana betul dan mana yang salah.

serol nizam? tu nama blog aku. hepi bestday to blog aku~hehe

Buat nurhidayah, Terima kasih untuk kek di atas dan sudi spent some time dengan aku hari sabtu lepas.  Siap buat suprise lagi nak bagi kek ni. Nak tahu surprise apa, pergi la baca entri blog dia. Happy Birthday Serol-Nizam. Kalau aku cerita, tak surprise la nanti kan. Haa, tak lupa jugak buat rummate dia, nurnazlina dan hamzah sebab join sekaki memeriahkan majlis. =)

Dah macam nak potong orang gaya cik eda ni. :D

Selain tu, trima kasih jugak kepada semua kawan-kawan yang duk wish2 selamat hari jadi kat aku. Kat facebook, sms, call, moga-moga setiap doa yang korang ucapkan selamat tu, dimakbulkan Tuhan..Aminnn...

p/s: 
-Lately ni susah sikit nak on9 sebab tenet wat hal. So tak dapat nak blogwalk. Nak update blog pun jenuh dah sekarang. So yg komen, yg drop kat shoutbox, tak dapat nak kunjung balas.Sori der.

-Ini adalah entri ke 100 yang di publish dekat blog serol-nizam.. Maknanya dah 100 macam jenis aku berceloteh kat sini. Trima kasih sebab sudi baca.  

Terima kasih daun keladi, taun depan jangan lupa wish lagi.. :D

23 comments:

eelobor said...

selamat hari lahir bro...

nur hidayah isa said...

same2...no big deal..yg penting awak hepi..hee :)

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

hehehe..hidup eda!..haha...
wah..terima kasih promote belog org kat sini....

AyuE SurihanyOt said...

aku nak kek jugak lohh...

annadzirah said...

epy belated besday.
(:


Jom Follow Mereka Di Twitter!.

Ery Farieha said...

dah 23 dah yep

jage eda baik2 ye
heheheh

iyllienaz said...

happy birthday!!

Hasrol Nizam said...

@nurhidayah, ok, Always je hepi..thanks again.. =)

@nazlina, aha, takde hal la..

@Ayue, dh abes. beli la sendiri..hehe

@annadzirah,@illlienaz,@elobor, thanks.. :)

@ery, aah. 23. tua lg dr ko.Insyaalllah~hehe

MaryamJamilah said...

salamat hari lahir :)

HaiDa HiDa said...

happy belated birthday serol nizam.. moga panjang umo dan murah rezeki serta di berkati Ilahi di dunia dan akhirat. aminn..

Miss Izah Mohamed said...

happy belated beday..
may Allah bless u

kaizen shinobi said...

wahaaaaaaaaaa! dah tua dah ko!!! bila ko nak kawen nih? hahaha

Hasrol Nizam said...

izah, haida, maryam,thanks 4 da wishes.. :D

kaizen, aik, kawen lak. belaja pun tak abes lagi..haha..

MyToha said...

walaupun telambat..
aku wish gak ni der...

selamat ulang tahun kelahiran..
moga dipanjangkan umuq..
dimurahkan rezeki..
kawen cepat2, jgn dok membujang ja..
hahaha..

by MyToha.com

h A n Y S said...

sedap kek!!
XD,
anyway, happy bornday :)

tehr said...

selamat hari lahir serol
~dah cukup umur kawin ni~
hehehe

Hasrol Nizam said...

@toha, takpe2..lewat pun takpe janji wish.. aminn.. klu time bujang pun ssh nk support diti sendiri, camne nak kawen cepat2.. :D

@hanys, sedap2.. thanks :D

@tehr, trima kasih.. kawen? bukan dlm masa terdekat la..hehe

Yani said...

selamat hari lahir.. moga pjg umur dan murah rezki.. may Allah bless u.. amin~~

Fitrihadi.com said...

happy belated birthday..wahh sedap kek... nak sepotong hehe

tengkorakemas said...

lambatla bro, selamat hari lahir, wah post ke 100, tahniah, keep move on

I*K*T*I*R*A*F said...

selamat hari lahir! :)

saya doakan yang terbaik di dunia n akhirat.amin. :)

MiYOKO TACHIBANA said...

heppi belated birthday...samala birthday kite... :)

Hasrol Nizam said...

thanks to all 4 ur wishes.. =)

miyoko, campur awak, dah 3 org bday sama 7/8.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...