6 Jul 2010

Cara pasang floating button Di sisi Blog

Beberapa hari lepas, aku tengok kat shoutbox aku, ada seorang blogger nama ana, (tapi url blog dia aku tak tahu sebab dia tak tinggalkan link) mintak suruh buat tutorial untuk letak floating button (fb, Gb, twitter, flickr) kat sebelah kiri blog aku ni.

Social network floating button

hmm..Sebenarnya tutorial ni aku ambil bulat-bulat kat link sini. Tutorial : Cara pasang floating button Di sisi Blog dari maribina blog.

Cuba ikut cara dalam blog tu, takde la susah. Tapi kalau ada apa-apa nak tanya. Boleh drop kat komen.

p/s: entri pendek je, sekadar nak menjawab pertanyaan orang..aku nak buat tutorial tak beberapa nak pandai..aku share link je la..hehe..

17 comments:

Hasrol Nizam said...

testing2 komen..

zati said...

ahhak..samer laa kite..I tak buat tuto cuz blog I disable right click haha..share link sudahhh ^_^

nur hidayah isa said...

hehe..thx aritu bg link ni..hehe...

SD said...

blog aku dah buat gak...cam bese la kan...dari nescafe ais...tapi aku tukar button image n link...lebih tersendiri la kan...hehehehhehe~~~~

IERA HAJERAH AZMAN said...

oh suka. lepas siap menaip aku try

recent post tu camana nak buat? :D

Bila Keluar Bertiga, Orang akan Pandang Aku Macam Janda Berias Beranak Dua

Hasrol Nizam said...

@zati yeke..ssh la klu diable right klik, sbb aku sllu guna right klik ni.. :D

@nur hidayah isa ur welcome..slg tolong mnolong..org kata sharing is caring kan..hehe..

@SD aku klu nk tukar, boleh aje. byk ikon. tp guna aje yg ni, sbb malas nak tuka kan..hehe

@IERA HAJERAH AZMAN recent post tu amek kat mana eh..lupa lak.. kat link ni kot..sbb de try byk2 widget. tak sure..hehe..
http://www.bloggerplugins.org/2007/11/recent-posts-widget-plugin_25.html

Ery Farieha said...

mekaseh2.
nnt nak wat
hehehe

Anonymous said...

ana: thanx serol. dah boleh.

Hasrol Nizam said...

@Anonymous ana, ok2..ur welcome..nape takde link blog ye, klu ada, leh la nk usha blog ana :D

@Ery Farieha haa..buat jgn tak buat..cam best je aku tgk..hehe

Joseph said...

nak test juga nie

Thanks for the info..bla lagi nak lepak kat rumah kitaorang..bola pagi nie..spain jerman..

yanalililala said...

hoho. pun buat tgk kat blog tuh. =)

nas said...

nak tanye..
ape gne floating kat blog kite???

lazaac said...

aku mmg tak leh pakai ni... nak terlalu byk plugins javascript ngan jquery kat blog aku..

Nur Su'aidah said...

byk aku tengok blog ada mende nih. emmm, berat tak erk kalau gune? risau blog aku tuh yg cikai habis.

Hasrol Nizam said...

@joseph, test la. senang aje. Klu nak belaja blog ni time2 cam ni la..hehe

@yanalililala, yeke. blog tu mmg byk tutorial dia. selalu menuntut kat ctu..

@nas, floating button ni cam semart sket. tak kco template sgt.

Hasrol Nizam said...

lazaac, blog ko kan wp. klu byk2 sgt javascript tu, slow lagi la loading blog ni..kan

@nursuaidah, tak berat kot. Aku ok je, sbb dh test ritu. Try la, rasa berat, buang aje

tehr said...

sokong belanda
spain mesti kalah nanti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...